Typ TD2
Taśma TD2 to taśma typu CADEMA z podwójnym zakończeniem boków. Najważniejsze parametry:
n — ilość szerokich pól poprzecznych (zawsze nieparzysta)
A — szerokość jednego szerokiego pola poprzecznego
B — szerokość wewnętrzna (bez boków)
C — podziałka taśmy (mierzona i podawana od osi do osi drutu)
D — średnica drutu
E — szerokość całkowita
Nasze taśmy o gęstym splocie i podwójnym zakończeniu włókien cechują się wysoką precyzją wykonania oraz dokładnością wymiarową. Prostokątne oczka wyplatane są z najwyższą starannością – możliwy jest wybór liczby pól poprzecznych oraz ich szerokości, a także umiejscowienie podziałki. Taśmy TD2 wykonujemy z drutów o różnej grubości, głównie okrągłych. Wykorzystujemy wyłącznie stal pochodzącą z polskich i europejskich hut, która spełnia wszystkie surowe normy i standardy. Taśmy możemy wyprodukować z drutu kwasoodpornego, żaroodpornego i nierdzewnego. W ofercie mamy także taśmy typu CADEMA z pojedynczym zakończeniem oraz taśmy przenośnikowe typu TZK. Realizujemy zamówienia indywidualne i wykonujemy taśmy dostosowane do konkretnych zastosowań.
Taśmy TD2 typu CADEMA do wypieku krakersów, biszkoptów i paluszków
Nasze taśmy TD2 stosowane są głównie w sektorze spożywczym. Są to taśmy przystosowane do wysokich temperatur, jakie występują podczas wypieku paluszków, krakersów, biszkoptów i innych wyrobów. Możemy dopasować wielkość prostokątnych oczek do konkretnych artykułów spożywczych, dzięki czemu procesy produkcyjne będę przebiegać wydajniej i efektywniej. Wszystkie nasze taśmy powstają na podstawie szczegółowych ustaleń z klientem.
Stal jest materiałem, który łatwo utrzymać w higienicznej czystości, co jest bardzo istotne zwłaszcza w przemyśle spożywczym. Niechropowata i idealnie gładka powierzchnia drutów stalowych nie chłonie zabrudzeń ani wilgoci a w warunkach podwyższonych temperatur nie deformuje i zachowuje stabilność wymiarową.